Circulation

Standard

We colored in floor plans of the building to show circulation. (movement of space)

Image

Floor plan colored in to show the vertical circulation. The colored part shows the outdoor classroom where students and teachers can interact.

Image

James teaching Julia and me about circulation.

Day 2: Working + Sketching

Standard

Once we decided what elements we wanted to include in our new design for the entrance we had to start working. This meant sketching the entrance and then changing it so it would show the possibilities. While James was working on AutoCAD and Jeremy was working on the renderings, Julia went upstairs to the lightbox to do some sketching. I (Geneva) went with her so I could learn how to use it and what it was used for. It was very interesting to see how the lightbox made tracing so much easier. Julia did one point perspective drawings of the entrance. Image

Julia working at the lightbox.

Me attempting the lightbox.

The Plan

Standard

Image

James and Jeremy tracing the plans.

Our team decided to incorporate different senses: sight, sound and smell, as well as a sense of movement and fluidity within the space. The bridge would lead from the walkway up to the second floor, and we would create an entrance with accordion doors/windows so people inside the building can still enjoy the natural elements. The concrete wall opposite to the entrance would be covered with a vertical garden of vines. This brings life into the space with plants growing up and around the wall. It also brings color into the space.  To achieve motion in a rectangular/boxy space, a fluid wooden slat or copper screening would be placed underneath the breezeway — this emulates waves of movement. To make sure we would be able to design and create this plan, we had to trace the plans onto paper. Then we started to manipulate the plans of the building.